2011. február 4., péntek

Hogyan Utáltassuk Meg Magunkat Egy Magas Nővel

Avagy visszavágó elbeszélés egy korábbi bejegyzésre.


Elég régóta gondolkozom hogy hogyan lehetne a posztomat kontrázni, de valahogy nem sikerül hasonló hangnemet megütni. Az e-mail amit kaptam dühvel, szomorúsággal és tehetetlenséggel telt. Olvasása után sem tudom eldönteni hogy akarnék-e inkább nagyon magas lenni, a nagyon alacsony helyett?

Történetünk az elején kezdődik, amikor Panni 73 centivel és öt és fél kilóval megszületett (megjegyzem, egy átlagos gyerek 50-60 centivel születik és akkoriban, amikor még nem szedtek mindenféle 'vitaminokat' a terhes kismamák, a születési súlyok olyan 3-4.5 kiló körül mozogtak). Kilenc hónaposan már tudott szaladni is, és két évesekre tervezett cipőket, ruhákat hordott.

Az első döbbenet az óvodában érte: a másság elfogadására abszolút nem tanított gyerekek többek között zsiráfgondozónak és óriásbébinek csúfolták. Minden sorból szó szerint kilógott, nem találta a helyét sehol máshol, csak a kosárpályán. Ott végre átlagosnak (majdhogynem alacsonynak!) számított, és csapatával az Európa Bajnokságig jutottak. A 11 éves Panni utolsó kosarával nyernek, amit az ellenfél Csehszlovák játékosa verekedéssel jutalmazott. Gerincével együtt Panni kosárlabda-karrierje is kettétörött.  Az általános iskolát 180 centi magasan végezte.

Orvosok jóslata szerint akár 208 centire is megnőhet, de a baleset miatt a növés megállt 191 cm-nél. Középiskolás korára már kezd hozzászokni, és tanulgatja elengedni a füle mellett a viccesnek szánt alázkodó beszólásokat. Inkább feltűnnek neki az apróbb, dühítőbb problémák.

Íme a korántsem teljes lista, hogy hogyan utáltassuk meg magunkat egy Magas Nővel:
  • Ahogy az alacsony nőknél, úgy itt is kell okoskodni a szakembereknek. Elvégre a konyhabútoros és fürdőszobás úgyis tudja hogy hova kell szerelni azt a szekrényt és egy jó szakember sosem teszi magasabbra a zuhanyrózsát mint ahogy az ő karjának kényelmes!
  • Ágyeladók figyelem: tessék szépen fapofával bámulni ahogy a Magas Nő megjegyzi, hogy rövid az ágy. Biztosítsad, hogy nem rövid az ágy, eddig még sosem panaszkodott senki. Amikor otthagyod az ágyon, lehetőleg ne akadj el a térdtől lelógó lábszárakban!
  • Buszon, metrón, vonaton, villamoson és trolin ripakodj rá hogy miért nem figyel hogy hova lép (a Magas Nő vagy lefelé figyel a lába alá, vagy egyenesen, nehogy nekimenjen egy reklámtáblának)
  • Kérdezd meg a Magas Nőtől, miért nem tömegközlekedik! (azért, mert miközben ő kérdőjel pozitúrában áll, valaki a melleit használja fejpárnának.)
  • Bizonygassad hogy magas férfiak is tudnak autót vezetni. Igaz hogy a férfiak nem szoktak szoknyában autózni, de végülis melyik férfi ne örülne a buszról lepillantva meglátni a Magas Nőt bugyiban kormányozni?! (aki nem érti: rohadt nehéz bizonyos szoknyákban beterpeszteni)
  • Jegyezd meg neki hogy 'Milyen jó neked hogy ilyen magas vagy!' (például sosem kell neki létra a függönyfelrakáshoz, vagy ablakpucoláshoz)
  • Hívd el vásárolni és tedd hozzá hogy a múltkor is mennyit költöttél olyan cuccokra, amik 'hirtelen nagyon jól álltak és nem bírtad otthagyni'
  • Boltosok, figyelem! Ha beérkezik hozzátok a Magas Nő, akkor azonnal utasítsátok tovább a molett részlegre, mielőtt felborít valami ruhakupacot, amit aztán nektek megint össze kell hajtogatni
  • Ha befér a próbafülkébe, akkor ajánljad neki a 4XL-es nadrágokat, mert az legalább leér a bokájáig. Aztán lépj hátra elégedetten és jegyezd meg hogy 'igen, seggben kicsit eláll... (röhögés), de hosszra tökkkkéletes!'
  • Ha harisnyát keres akkor próbáld meg rásózni a duciharisnyát, és bizonygassad, hogy hosszra is tágulnak ezek, nem csak széltére
  • Ha már Magas Nő, akkor magas árak is. Nem fontos hogy a kisebbekre tervezett ruhák semmivel sem olcsóbbak (sőt), de ha a Magas Nő rákérdez akkor széttárt karokkal teátrálisan azt kell válaszolni hogy 'nem tehetek róla, sokkal több anyag kell hogy egy ekkora testet betakarjunk!'
  • Ruhatervezőként minden ruhára, amit elszabtál, biggyeszd ki a 'Magas Méret' címkét. Maga Nőnek pedig jegyezd meg, hogy  azért megy keresztbe a mellvonal a mellbimbóján mert ő túl magas.
  • Cipőboltosként küldjed át a férficipőkhöz és tedd hozzá hogy 'bár ekkora méretben szerintem férficsuka se  lesz'
  • Ha kesztyűt adsz el, akkor mondjad meg neki kerek-perec hogy ekkora kezekre a kertészeti árudában talál magának kesztyűt, de te yetikkel nem foglalkozol!
  • Ha férfi vagy, szaladj el előle. Csak fuss. Közben kiabálj hogy 'Szörny! Magasabb mint én, Szööööööörny!!!!'

Idézet Pannitól:
A szőkeség biztos nagy előny lenne, de nem annak, aki született barna!

Végezetül pár link, ami a Magas Nőnek talán jól jön:
  • Long Tall Sally - Magas Nőkre ruhák, cipők és kiegészítők. Európai címekre 10 fontért (12.50 euróért) szállítanak ki
  • Molnár Andrea magyar cipőtervező márkája, a SESELS, extra pici és extra nagy méretekben is kapható. Tessék lecsapni a most még viszonylag elérhető árakra! Még a cipő sarkának magasságát is a vevő dönti el, mi kell még?!
  • A Tall Girls is szállít Európába, egy csomag díja 12 angol font. Tipp: keresd a 'sale' feliratot a magas csajok oldalán is, és rendelj az akciók idején!


2 megjegyzés:

Sweety írta...

Én is magas vagyok, bár "csak" 180, de az is épp elég.A szekálódások nélkül is nagyon rossz tud lenni, főleg pár és cipő választásnál.
Az én párom 10 cm-rel alacsonyabb, egy idő után a magasság-kérdés ezen a téren részletkérdéssé válik, ha igazi a szerelem. A magas sarkú cipőt viszont örökre elfelejthetem, nem is érezném jól magam bennük már. Szerencsére a lábméretem nem szökött az egekbe és megállt 39-nél, már ez is valami.

Sokszor lennék kisebb,pedig sokan dícsérnek, de olykor nem tudnak meghatni. Amikor viszont elég rossz a közérzetem emiatt, ezekből a bókokból táplálkozom. :)(Azt sajnálom, hogy én nem használtam ki a magasságból és testalkatomból származó előnyöket soha, ez pedig leginkább önbizalomhiányból fakad.)Régebben bonyolultabb volt a vásárlás, most már egész jól be vannak rendezkedve az üzletek speciális méretekre is.

Összességében, minden méretnek legalább éppen annyi előnye van mint hátránya. . :)Általában pedig az nem jó ami van.

Névtelen írta...

Oh Sweety, that was ever so sweet... mondanam ha angol lennek.

A szerelem szep meg jo dolog, probaltam mar, DE ha a pasi nincs megaldva ... khmm... high standardoknak megfelelo meretekkel, akkor bizony a technika egy ido utan unalmas lesz. Az onbecsulesrol mar nem is beszelve. En fel akarok nezni egy pasira. Minden teren.

En imadom a magas sarku cipoket es nem a tusarkuakra gondolok, csak a klasszikus 2`. az kenyelmes, elegans... Hatranya, hogy tuti mindenki eszrevesz. Pasik a combjaidrol almodoznak. MIND! akivel talalkozol, a fejedig mar el sem jutnak, mert feluton elakadnak. A nok feltekenyek, mert hogy nekik nem "adatott" meg ez a magassag. MIND! (egeszen addig amig talalkoznak velem, es elsirom a hatalmas problemamat, hogy ruha, cipo es talan meg etetni is konnyebb mint ruhazni - pedig szeretem a salmont!...)

Szoval ezuton uzenem kisebb / alacsonyabb (remelem egyik sem serto) holgytarsaimnak, hogy kitartast, mert magasnak lenni sokkal nehezebb mint atlagosnak! Dating website-rol nem akarok meselni… en vagyok a legmagasabb no mind a harom site-on, szoval sir a szam van idonkent!

Tuti a cikk Kati!