2013. június 21., péntek

Troll áldozata lettem

Szóltak már be máskor is de ez az eset a héten olyannyira megdöbbentett hogy  nem tudok csak úgy túllépni rajta.

Alapvetően békeszeretőnek tartom magam, még akkor is ha határozott véleményem van majdnem szinte mindenről. A facebookon történt, hogy valaki nem tudott hogy fogást találni rajtam és elkezdett kutatni utánam. Lehet hogy megtiszteltetésnek kellene vennem az elhivatottságát mert innen a blogból előszedte szinte az összes káromkodásomat és sarkallatos nézőpontjaimat.

Mivel ez nem volt neki elég, be is másolta egy teljesen más közegbe és elkezdett pocskondiázni. Sőt, mivel itt megtalálta azt a bizonyos bejegyzést is a melanómáról, abból is idézett. A lehető legfájóbb ponton támadott meg. Csak elkezdtem remegni. Sosem gondoltam volna hogy bárki valaha ellenem fordíthatja ezt a naplót. Soha nem gondoltam volna, hogy valaki ennyire akar fájdalmat okozni egy számára szinte ismeretlen embernek.

De mégis.

Először írtam a fórum moderátornak hogy engem itt pisztergásznak de végül a facebook könnyebben lehetővé tette hogy jelentsem az illetőt. Azt ugyan nem tudtam hogy a jelentés egyenlő azzal, hogy felfüggesztik a felhasználót, de a moderátor már nem találta meg a nevét sem.

Azt nem mondhatom hogy mindenki kezdjen el szépen feljelentgetni mindenkit aki neki nem tetsző hozzászólást ejt, de mindennek van határa. Senki se tűrje el hogy trollok támadják!

8 megjegyzés:

Thea írta...

Örömhír, hogy ki lehet ütni.
Szomorú, hogy egyesek még bepróbálkoznak.
Vajon miért?

e-agi írta...

Az sem rossz, mikor saját rokon ír negatívat egy felrakott kép alá.. Keresztapám felesége írt a Robi által feltett 4d-s babaképek alá olyat, hogy rendesen kiakadtunk mindketten, de még a szüleim is..Töröltük a hozzászólást és a nőt is az ismerőseink közül -nem hiányzik, hogy még egyszer így felhúzzon/megbántson.

MuciFoci írta...

@Thea, szerintem azért mert egyesekből a monitor anonimitása nagy bátorságot vált ki és nagy hős akar lenni, megmutatni a többieknek hogy ő micsoda szemfüles karakán ember. Itt szinte hetente olvasni hogy kisiskolások és középiskolások betegszenek bele (sőt előfordult már öngyilkosság is) mert annyira a lelkükre vették a trollok beszólásait. A szólásszabadság és a másik lelki eltiprása, terrorizálása nem ugyanaz!

@E-Ági, ez csak megdöbbentő. Előfordul ugyan hogy valamit másképp értelmezünk azt író amikor a hozzászólást írta, de ha kétséget nem hagyó kommenteknél bizony bennem is felmerül hogy az illető tényleg komolyan gondolta amit tett? Az iwiwen gyűjtöttünk ismerősöket. A facebookon barátokat. Teljesen megértem hogy a 'rokont' levettétek a listáról! Remélem ettől függetlenül jól vagytok és jól bírod az utolsó heteket! :)

e-agi írta...

Igen, jól, köszi. Élvezem nagyon és örülök, hogy most újra hűvösebb időszak jön, így még is csak könnyebb..:)

Chipmunk-19 írta...

nem privát a profilod? Vagy ismerős volt?

kovtama írta...

Hahó, nagyon eltűntél, már soha nem fogsz írni?? :(

Thea írta...

Hiányoznak az írásaid!
Az általam favorizált blogok íróinak 80-90 százaléka hallgat. Szomorú.

Johanna Friedman írta...

Szia Kat, legyszi irj nekem emailt, kuldenek par linket a temaban amiben kommentetltel :) (mar nem vagyok fb-on)

Puszi
Johi

friedmanjohanna at gmail