2012. június 28., csütörtök

Elegem van a Problémákból

Elég volt.

Hétfő este úgy döntöttünkem, hogy egy szoba ajtót lecserélni nem lehet nagy ügy. Elvégre csak kicsavarozni kell zsanérokat, az újabbakat kicsit feljebb szerelni és kész, nem?

Nem.

A keret és az ajtó sokszor le lett festve, legalább 3mm vastag rétegben állnak a különböző színek. Kiderült, hogy véső és reszelő kellene. Nincs, leszarom. Jó lesz a laposhegyű csavarhúzó is. Meg kalapács. Nem érdekel hogy 7 óra elmúlt. A ház előtt bevezették a Wimbledon Tenisz idejére a speciális parkoló zónát amire az engedélyt mi természetesen nem kaptuk meg. Hétfő óta minden nap megbarmolnak minket, tök mindegy hogy hányszor hívtam az önkormányzatot. A felső szomszéd minden este átrendezi a járólapon a lakást, az egy dolog hogy a kutyájának körmének kopogását halljuk (blöki nem problémás, sőt viccesnek is találom a kis kocogó hangot), de az este 11-es széktologatást már rohadtul utálom. Úgyhogy nekem ne szóljon senki, ha este 7kor szobrászkodni támad kedvem az ajtókerettel.

Szépen kivertem a lyukat. Stresszlevezetésnek jó volt látni ahogy a ronda rétegek alól előtűnik végre a nyers fa. Tomi - már elég idegesen megcsinálta a felső zsanérnak a helyet. Eredmény: az én zsanérlyukam kb 3-4 mm mély, domborzatát tekintve Mátra. Tomi zsanérhelye 0,5mm mély és lapos mint a befagyott Balaton. Eddigre már nagyon akartunk aludni, mert kilenc is elmúlt már. Mindegy hogy nem egyenes, mindegy hogy milyen, csak rakjuk már fel hogy legalább be tudjuk csukni az ajtót éjszakára, két hét után először.

A zsanérokat én bolond lelkesen becsavartam a keretbe. Nem baj hogy itt-ott ferde a csavar, ahogy elnézem más elviekben hozzá értő emberek munkáját, az enyém eddig semmiben sem tért el nagyon az övékétől. A probléma ott kezdődött, hogy egy fix zsanérhoz hozzáigazítani egy libegő ajtót képtelenség!
Negyed óra ingerült 'told-feljebb-tartsd-most jó-ne már!- bszki tartsd már-most-ne!-jaj!-na még egyszer-nem fizetek másnak azért hogy egy szaros ajtót beigazítson-nna, talán-jó-ezaz-a murva életbe- kár hogy az eredeti törött zsanért nem lehetett csak megragasztani-francba-******* ******' után egy mozdulattal betettem az ajtót az ablak mellé a sarokba, felsöpörtem a kudarc nyomait, és 10 percen belül már írtam az sms-t Pistinek:
Megpróbáltuk lecserélni a zsanérokat a hálószoba ajtókon. Nem sikerült. Mikor érsz rá?
Szombaton jön szerelni.

Ma elkezdett csöpögni a wc tartály túlfolyóra. Ki a mosókonyhába. Ahol a hűtő és szárítógépek vannak, plusz még legalább 5 kartondoboznyi elcsomagolásra váró holmink. Még jó hogy a vendégek épp otthon voltak amikor a probléma jelentkezett és megkezdték a katasztrófaelhárítást. Egyelőre egy 10 literes vödör elég, de nálam már betelt.

Letojom a felújítást, letojom hogy a konyhában billeg egy-két járólap, Kefalónia, Mallorca és Kos között vacillálok. Last minute. Főnökeink áldásukat adták, úgyhogy most kis időre hanyagolom a problémákat és elveszek a homokos strandok keresésében. Majd referálok hogy mire jutottam.

4 megjegyzés:

Thea írta...

Helyes, a problémák úgysem szaladnak el.
Éljenek a repülők és a görög szigetek!

Az önkormányzat mit töketlenkedik? Érvelnek valamivel, vagy szimplán figyelmen kívül hagyják a hívásaidat?

MuciFoci írta...

Szia Thea!

Nem ervelnek semmivel, csak tudjak hogy valami hibadzik de az alvallalkozokkal takaroznak. Mar faraszto hogy csutortok reggel a harmadik panaszlevelet kell bekuldeni... Aztan az egy megint masik kerdes hogy mikor jon elo a nyakunkra ez az egesz, ki hol mikor fogja azt hinni hogy nekunk megis be kell fizetni a penzt. Nem mintha befizetnem, de akkor is! :D

Ja, es vegul Mallorca lett. 8 ejszakara boven olcsobb, Tomi szerint szep arra, meleg van, homokos a strand is, a szallasunk egy taborszeru lesz (kit erdekel), ugyhogy eljenek a bikinik! :)))

Ditke írta...

Last minute -ben nálunk már sajna nincs hely,de előre foglalással még jöhettek. Van meleg, homokos strand és tenger is :)
Addig meg éljen Mallorca és a bikinik!

A ház meg majd kialakul. Egy saját lakás úgysincs soha kész, akkor meg hová sietni vele?

barbara írta...

Az a jó,gyűjtsetek egy kis napenergiát,idén úgysincs belőle sok errefelé.Hát eegen,sehol a világon nincs ennyi összekókányolt szerkezet és elképesztő megoldás.A legelső munkáinkból nem nagyon profitáltunk,mert úgy adtunk árajánlatot,hogy hát ez csak egy egyszerű kis csap-,zár-,vagy épp ajtócsere,hamar megoldható.Normál esetben.De itt nem(azért annak örülök,hogy férj csak magyarul tud káromkodni,múltkor kérdezték mi a ".rva",mondtam varázsige,mint a "reparo").Eleinte azt hittük,hogy ez csak az öreg házak specialitása,de az se nem,az újabb építésűeknél is néha az az érzésünk,hogy itt egy másik,nem túl nagy agytérfogattal rendelkező civilizáció élt és alkotott.Vagy a "szakemberek" így próbálják a foglalkoztatottságukat biztosítani,hogy egy gyanútlan "civil" biztos ne tudjon megoldani egyszerűnek tűnő kisszervizeket se.Felénk festés előtt csiszolunk,nem?De.Itt simán átkenik.Akármit,akárhányszor.Jó pihit!