2011. augusztus 11., csütörtök

Szellemváros - Wimbledon Zavargástól Tart

Egyes kerületekben (városrészekben) a rendőrség megkérte a boltok és éttermek vezetőit hogy lehetőség szerint zárjanak be. Azt már írtam hogy csupán egy étterem volt nyitva kedden Wimbledonban, de íme egy kis összeállítás hogy mit is láttak az akkor Wimbledonba látogatók. Legalábbis az a kevés aki épp akkor járt arra, mint én...



Esporta  Konditerem - A mostani londoni zavargások miatt és a környéket lehetségesen fenyegető események miatt a klub mára bezárt. Holnap hatkor nyitunk, hacsak  nem akadályoznak meg a körülmények (Mucifoci inkább ne menjen tolmácsnak, mert nagyon bénán fordít).

Odeon Mozi - Ügyféltájékoztató: Ez a mozi ma este zárva lesz. Elnézést a kellemetlenségekért (Semmi gond. Végülis csak a szülinapi mozi esett kútba, de inkább ez, mint egy mozit szétverő tömeg érkezése a film 45. percében)


Rymans papír-írószer - Kedves Ügyfeleink Rajtunk kívül álló körülmények miatt ma délután 2-kor bezárunk. Elnézést kérünk az esetleges kellemetlenségek miatt, és várjuk önöket holnap. Köszönjük a megértésüket.

Starbucks kávézó -  Kedves Ügyfeleink, Azt tanácsolták (a rendőrök), hogy ma 3.30kor zárjunk be. Elnézésüket kérjük a kellemetlenségekért. (Sam, a menedzser még alá is írta)

Ez a kedvencem. A Natwest Bank az angol nemzeti bank. Ők voltak az egyetlenek, akiknek nem futotta nyomtatóra, vagy miközben a bankárok menekültek az üzletből, már csak egy kézzel sebtében papírra vetett üzenetre volt ideje. 'Előre nem látott körülmények miatt bezártunk. Elnézést.' (persze az is lehet, hogy a rendőrök 11 óra 10 perckor szóltak hogy majd zárjanak be, és a bankosok 11 óra 12 perckor már a külső ajtót zárták be...?)
Elys üzletház - Az 1800-as évek óta ugyanott álló üzlet nem lacafacázott, a bugyikon és bikiniken kívül mindent beszedett a kirakatából és letakarta az összes üvegfelületet - kivéve ahol a bugyik voltak.
Elys, Augusztus 10 - tegnap estére már a másik oldalt is betakarták. A hatalmas plakát hirdeti, hogy az üzlet nyitva van, és hogy az ügyfelek bocsássanak meg a kinézetükért, amíg a rendetlenség folytatódik Londonban. Ezt a posztert olvasva egészen biztos voltam benne hogy az üzletek dolgozói között verseny alakult ki, hogy ki tudja a leglényegretörőbben, a legangolosabban és a legbénábban kiírni hogy miért vannak zárva...

Foxtons Ingatlaniroda - Ők biztosra mentek, még a téglafalat is beburkolták farostlemezekkel.


A Centre Court Wimbledon plázája. A bevásárlóközpont előtt álló szoborpár  mintha értetlenül nézne egymásra a kialakult helyzet miatt.

Sem kedden, sem szerda este nem volt botrány Londonban. Hogy az eső miatt, vagy azért mert a tinik nem tudják már hova tenni a lopott cuccokat, nem tudom. Mindenesetre a miniszterék ma megbeszélik a helyzetet a parlamentben, a futballrajongók pedig fogják a fejüket, mert már nem is számolom hanyadik mérkőzést napolják el. Továbbra is tartom magam ahhoz, hogy nincs mitől félnünk, én bízom abban hogy az illetékesek megvédenek minket, és úgy gondolom hogy London még mindig nem számít sokkal veszélyesebb városnak mint eddig. Egyértelmű, hogy az ide utazók nem akarnak kirakatokat bedobálni, és a belvárosban az emelkedett rendőri jelenléten és a szirénákon kívül semmi sem utal arra, hogy  egyes városrészekben világháborúhoz hasonló állapotok uralkodtak pár napja. Le a kalappal a pusztított utcák közelében élőknek, akik saját seprűjükkel felszerelkezve részt vettek a takarításban.

Azt pedig, hogy miként kerültem a Kossuth Rádióba, majd egy külön bejegyzésben mesélem el...

4 megjegyzés:

Sweety írta...

Örülök, hogy csillapodott a helyzet..Talán vége van..

Sweety írta...

Most néztem videókat..és azóta kavarog a gyomrom..nagyon durva..hova fajul ez a világ!Remélem sikerült megfékezni a vadbarmokat és visszatér minden a régi kerékvágásba. Addig is nagyon óvatosak legyetek!

Dia írta...

Jó, hogy ilyen pozitívan látod a helyzetet!

Thea írta...

///Elment, visszajött, most meg hallgat. Milyen dolog ez kérem?

-Hiányoznak a bejegyzéseid, no!///