2010. november 18., csütörtök

Stonehenge

Egy kedves kismami kérte számon hogy hol vannak a képek a Stonehenge-ről. Hát izé... Bath fele megálltunk ugyan, de akkora köd (pára) és eső volt hogy alig látszódtak a kövek. Mindenesetre szeretek odajárni, én érzem a misztikumát és aki azt állítja hogy csak egy kupac kavics, az csak azért mondja mert nem tudta elképzelni az építkezést.
Stonehenge az angliai Wiltshire megyében helyezkedik el, húsos zöld dombocskák között. Ma már nem bóklászhatunk a tökéletes körben lerakott kövek között, de szerintem a nagysága és jelentősége így is átjön.
A mai napig mindenki mást mond. Nem tudjuk biztosan, hogy gyógyító, ünneplő, vallásgyakorló vagy hasonló célból jött létre de az biztos, hogy a nyári napfordulókor a felkelő nap pontosan megül a 'fő kő' tetején kialakított csúcson, és az is tuti, hogy csak homályos elképzelések vannak arról hogy a több tonnás köveket hogyan szállították oda több száz mérföldről több ezer éve.







Az egyes fotókon kövek között látható emberek régészek, akik éppen akkor dolgoztak Stonehenge múltján. Minden egyes kavicsot amit a földből kivettek megvizsgáltak és ugyanoda tettek vissza.
A képek 2007-ben készültek.

3 megjegyzés:

orsi írta...

Jaaa, hogy ezek nem is mostaniak :D Azért köszönöm a megkülönböztetett figyelmet :) Nagyon izgi képek! Én átérzem a misztikumot!!!

Agni írta...

Nagyon szeretem a misztikus dolgokat:) nagyon élvezném a Stonehedge-i látogatást is, de egyelőre ilyen nem lesz:)

Ági írta...

Egyszer nagyon szeretnék ide elmenni, mert mikor Angliában jártam úgy tizensokévvel ezelőtt, sajnos nem fért bele a rövidre szabott időnkbe... de remélhetőleg valamikor eljutok ide is majd... egyszer...