2013. június 21., péntek

Troll áldozata lettem

Szóltak már be máskor is de ez az eset a héten olyannyira megdöbbentett hogy  nem tudok csak úgy túllépni rajta.

Alapvetően békeszeretőnek tartom magam, még akkor is ha határozott véleményem van majdnem szinte mindenről. A facebookon történt, hogy valaki nem tudott hogy fogást találni rajtam és elkezdett kutatni utánam. Lehet hogy megtiszteltetésnek kellene vennem az elhivatottságát mert innen a blogból előszedte szinte az összes káromkodásomat és sarkallatos nézőpontjaimat.

Mivel ez nem volt neki elég, be is másolta egy teljesen más közegbe és elkezdett pocskondiázni. Sőt, mivel itt megtalálta azt a bizonyos bejegyzést is a melanómáról, abból is idézett. A lehető legfájóbb ponton támadott meg. Csak elkezdtem remegni. Sosem gondoltam volna hogy bárki valaha ellenem fordíthatja ezt a naplót. Soha nem gondoltam volna, hogy valaki ennyire akar fájdalmat okozni egy számára szinte ismeretlen embernek.

De mégis.

Először írtam a fórum moderátornak hogy engem itt pisztergásznak de végül a facebook könnyebben lehetővé tette hogy jelentsem az illetőt. Azt ugyan nem tudtam hogy a jelentés egyenlő azzal, hogy felfüggesztik a felhasználót, de a moderátor már nem találta meg a nevét sem.

Azt nem mondhatom hogy mindenki kezdjen el szépen feljelentgetni mindenkit aki neki nem tetsző hozzászólást ejt, de mindennek van határa. Senki se tűrje el hogy trollok támadják!

8 megjegyzés:

Thea írta...

Örömhír, hogy ki lehet ütni.
Szomorú, hogy egyesek még bepróbálkoznak.
Vajon miért?

Ági írta...

Az sem rossz, mikor saját rokon ír negatívat egy felrakott kép alá.. Keresztapám felesége írt a Robi által feltett 4d-s babaképek alá olyat, hogy rendesen kiakadtunk mindketten, de még a szüleim is..Töröltük a hozzászólást és a nőt is az ismerőseink közül -nem hiányzik, hogy még egyszer így felhúzzon/megbántson.

MuciFoci írta...

@Thea, szerintem azért mert egyesekből a monitor anonimitása nagy bátorságot vált ki és nagy hős akar lenni, megmutatni a többieknek hogy ő micsoda szemfüles karakán ember. Itt szinte hetente olvasni hogy kisiskolások és középiskolások betegszenek bele (sőt előfordult már öngyilkosság is) mert annyira a lelkükre vették a trollok beszólásait. A szólásszabadság és a másik lelki eltiprása, terrorizálása nem ugyanaz!

@E-Ági, ez csak megdöbbentő. Előfordul ugyan hogy valamit másképp értelmezünk azt író amikor a hozzászólást írta, de ha kétséget nem hagyó kommenteknél bizony bennem is felmerül hogy az illető tényleg komolyan gondolta amit tett? Az iwiwen gyűjtöttünk ismerősöket. A facebookon barátokat. Teljesen megértem hogy a 'rokont' levettétek a listáról! Remélem ettől függetlenül jól vagytok és jól bírod az utolsó heteket! :)

Ági írta...

Igen, jól, köszi. Élvezem nagyon és örülök, hogy most újra hűvösebb időszak jön, így még is csak könnyebb..:)

Chipmunk-19 írta...

nem privát a profilod? Vagy ismerős volt?

kovtama írta...

Hahó, nagyon eltűntél, már soha nem fogsz írni?? :(

Thea írta...

Hiányoznak az írásaid!
Az általam favorizált blogok íróinak 80-90 százaléka hallgat. Szomorú.

Johi írta...

Szia Kat, legyszi irj nekem emailt, kuldenek par linket a temaban amiben kommentetltel :) (mar nem vagyok fb-on)

Puszi
Johi

friedmanjohanna at gmail