2012. július 16., hétfő

Nincs Menekvés

Nincs menekvés.

Az egész országban esik. Változó erősséggel, változó mennyiséggel, de mindig és folyamatosan esik. Érdekes hogy lassan átalakul az értékrend. Eddig az számított jó időnek, ha legalább 5 napon keresztül napsütés és minimum 25 fok van. Ma már annak is örülünk, ha nem kell széldzseki, vagy éppen egy teljes nap nem esik az eső. Mondjuk ilyen nem tudom mikor volt utoljára. 18-at kell aludni Mallorcáig. Lehet hogy 2-án le sem fekszem aludni és akkor már csak 17.

A gáz az, hogy éppen (megint) látogatóink vannak és sehova nem lehet vinni őket kényelmesen (mert ugye így is megyünk csak annyira nem jó beöltözni júluis közepén!), mert mindenhol esik. Esik és felhős és szeles és esik.

Még két ilyen nyár és a Briteknek nem lesz problémája a bevándorlókkal, mert aki teheti, menekülni fog innen. Globális felmelegedés nem úgy hozza a felmelegedést mint ahogy azt itt gondolták. A 'megváltozó éghajlatok' kifejezést szerintem még a tudósok közül is sokan úgy képzelték hogy elsivatagosodás, elforrósodás lesz. Ki gondolta volna hogy a megszokott légáramlatok nem mennek fel Északra, és az eddig mindig Észak Skandinávia nyári éghajlata leköltözik ide??

Kéretik a frontnak elvonulnia!

1 megjegyzés:

orsi írta...

Kitartás! Itt meg a 40 fokkal kellett küzdeni több napig..