2012. május 16., szerda

Még Mindig Nincs Kulcs

Tegnap este Tomi megnézte még egyszer a lakást.

Semmi (ülőgarnitúra, fotel, szekrények, kávézóasztal, étkezőasztal, székek, rozsdás szárítógép, mosógép, mosogatógép, hűtők, nagy vázák, polcok, ágyak, éjjeliszekrények, gördeszkák és üres borosüvegek) sem lett eltakarítva. A mosó-, mosogató- és hűtőgépeket hajlandóak vagyunk megtartani, hogy kipróbáljuk, működnek-e (mert ránézésre nem sok bizodalmam van), de a többi olyan rozoga/ronda/büdös, hogy pofám nem lenne még ingyen sem odaadni másnak.

Hívtam tehát az imént az ügyvédet:
- Halló, el kellene vitetni a szemetet
- Nem probléma, írok levelet.
- Ne levelet írj, hanem telefonálj... Ne pazarold feleslegesen az időt
- De nekem levelet kell írnom. Esetleg emailt. De a legbiztosabb az az, hogyha beszélsz az ingatlanügynökkel, az egyenesben beszélhet az eladóval.
- Jó, akkor írd meg a leveledet, faxodat és emailedet, és küldjed el minél hamarabb. Aggódom, hogy a tulaj hazarepül még mielőtt a helyzet megoldódna, és mi megint elvesztettünk egy hetet. Az egész egyszerű, vagy visszatartunk pénzt a lakás árából hogy fedezzük a hulladék elszállítását, vagy a tulaj még ma elintézi. Ez nem olyan nagy dolog, még opciója is van!
Hívtam is az ingatlanügynököt:
- Halló, azt mondta az ügyvéd hogy neked kell szólnom hogy vigyék el a szemetet
- Nekem semmi közöm ehhez
- De nekem azt mondták, hogy te vagy az alkukapocs köztünk és a tulaj között
- Igen, de nem jogi ügyekben. Hívd fel az ügyvédedet.

És ez így menne egész álló nap.

Még mindig nem tudjuk, mikor kapjuk meg a kulcsokat. Tegnap hallottam olyan sztorit is, hogy egy család 6 hónapig várt hogy meglegyen a szerződés, majd a végén annyit mondott az eladó, hogy mégsem adja el. Lehet hogy nem ártana átvizsgálni hogy miért ilyen lassú az egész ingatlanpiac itt...

5 megjegyzés:

Thea írta...

Nyilván két különböző esetet nem lehet összehasonlítani, de véleményem szerint lassan eléritek azt a szintet, amennyi idegeskedéssel egy telekvásárlást le lehetne bonyolítani és egy egész házat fel lehetne húzni sk.

Borzasztó, hogy kejfeljánosok nélkül nem lehet egy adásvételit elintézni.
Arra nyilván nincs mód, hogy az eladóval leüljetek egy órára!?

foldip írta...

Es en meg azt hittem a berles bonyolult itt :) Amugy mar rajottem en is, hogy itt valojaban a kozvetito-valodi szolgaltato arany olyan 5:1. Azaz kapcsolatban vagy egy ceggel, de amint gondod van, kiderul, hogy egy masik ceg az illetekes, ez csak amolyan "kapcsolattarto". Es aztan persze az illetekes ceg is csak szerzodesben van egy vagy tobb szolgaltatoval. Mivel ilyen sok a kozvetito, egyreszt kenyelmesen tolhatjak at a problemat masnak, mondvan van a masik 4 kozott jobban illetekes.
A konkret problemahoz szolva: epp nemreg olvastam, hogy van hagyomanya itt az "ingyen elviheto" hirdeteseknek. Lehet 1 nap alatt kiurulne a lakas, ha meghirdetnetek a butorokat, mondjuk ugy, hogy "csak egyben mindet"?

MuciFoci írta...

Thea, bárcsak! De a föld itt nagyon drága. Meg építkezni is. Szóval mindenkepp :D
Az eladó Dél Spanyolországban lakik, és eddig csak kétszer repült be, egy-egy napra. Ebben az országban illegális az eladónak és a vásárlónak összeülnie (nehogy még kihagyják a zsírosbödönből az ügyvédeket), de hallottam olyan esetekről hogy nem hivatalosan összehozta az ingatlanügynök őket. Minket nem hoztak össze. Pedig minden sokkal egyszerűbb lenne.

Földip, nagyon jól látod! A sok lúd közt elvész a kása, vagy hogy van a mondás. Csak azért kerül sok dolog sokba, mert annyi kézen megy át.
Nyilvánvalóan egyszerűbb lenne a dolog mindenféle közvetítő nélkül, dehát akkor hogy élne meg a közvetítő is, ugyebár... (grrr)

Pont ez az... Nekünk onnantól kezdve hogy megvannak a kulcsok, rögtön festeni kell, meg padlózni hogy minél előbb beköltözhessünk. Nem tudunk arra várni hogy valaki elvigye a bútorokat. Pedig az ülőgarnitúra ránézésre nincs is (olyan) szar állapotban, szerintem egy kárpit tisztító csodákat tenne vele, de egyelőre nekünk csak útban van.

Ma délután oda-vissza röpködtek a telefonok (igazándiból csak tőlem oda és oda), remélhetőleg hamar kiderül hogy nekünk kell gondoskodni az elvitelről, vagy nem. Ha nekünk, akkor majd szólok, hátha lesz itt valaki angliai akinek elkel egy tisztításra szoruló ülőgarnitúra!

Thea írta...

Szomorúan hallom.
De most már csak eljuttok a kalamajkás rész végére! Ahogy így elnézem, sokan kívánjuk ezt Nektek.



Kedvenc blogom a Tiéd, tudod!
Díjat kaptál tőlem. ;-)
Peace!

Én írta...

Megnyugtató (??!!, bocs! :-) ), hogy ott sem megy másképp és gyorsabban, mint itt Spanyolban... Mondjuk ettől most megint kiborultam kicsit, mert jelenleg a saját munkámról van szó, és csak húzódik, mint a rétestészta :-( Mindenki másra mutogat, meg nem tőle függ, meg kérdezzem később, meg most fiesta, most nem dolgozunk, most ez van, elutazott, mindent kitalálnak!