2012. május 3., csütörtök

Gyerünk a Színházba Be!

Konferenciára készülök. Esküvőre készülök. Költözni és felújítani készülök. Eddig sosem tapasztalt mértékben vendégül látásra készülök.

'Nem akarsz színházba menni?'
'Hogyne akarnék, de nincs ruhám'
'Az nem kell ide. Sportcipő és farmer is jó.'
'Miért csinálod ezt velem?'
'Direkt... 15 fontért van jegy'
'Ne'
'De'
'Komoly?'
'Komoly.'
'Eljönnél velem?'
'15 fontért persze.'
'...és mondd! Te is edzőcipőben jössz, ha megyünk?'
'Becs-szó!'

Úgyhogy sportcipőben ugyan, de most már színházba is készülök. Remélem nem lesznek sokan kedden este, és a jegyünket megint felhozzák egy magasabb kategóriásba, de ha nem, az sem baj. A Wicked (uikid) musicalt már nagyon régóta meg akartam nézni, és a mostani sűrű és stresszes időben kifejezetten balzsam lesz a lelkemnek. Winnie Holzman (USA) írta az Óz a Nagy Varázsló alapján. Talán emlékeztek, hogy az Ózban megjelenik a gonosz (zöld) boszi. Nnnna, a Wicked az ő nézőpontját feszegeti.
Bár a kritikusok természetesen negatívan vélekednek a darabról, a közönség erre finoman szólva is nagy ívben tojik, és a Wicked jelenleg a a 12. leghosszabb ideje futó darab a Broadway-en*.

Éljenek a sportcipős, megfizethető színházak Londonban!








* A Broadway (bróduéj) a New Yorki és Londoni színházakra vonatkozik. Manhattannek van Broadway-je, Londonnak West Endje, és a kettőt együtt szokták Broadwaynek emlegetni, mivel a két helyszínen nagyon sokszor fut ugyanaz a darab.

5 megjegyzés:

Thea írta...

Éljenek!

orsi írta...

Zsíros! Jól hangzik :D

Unknown írta...

Jó szórakozást! :)

Christine írta...

Érezd jól magad!

Ditke írta...

Jól hangzik, jó szórakozást!