2010. július 18., vasárnap

Facebook, Iwiw es a Tobbiek

Mielott belekezdenek csak annyit, hogy mindannyian ismerjuk az alabbi pontok szereploit, de az is lehet hogy magunkra is ismerunk! Lassan-lassan ot eve lesz, hogy meghivasos alapon beregisztraltam a magyar szocialis halozatra (juj de rosszul hangzik!), amirol egyesek allitjak hogy a Magyar Nemzetbiztonsagi Hivatal megbizasa alapjan keszitettek el egyetemistak, azzal a cellal hogy a magyarokat konnyebben lehessen nyomon kovetni. Mindegy, en nagyon orultem amikor reg nem latott ismeroseimet talaltam meg (vagy ok engem), es nem egy unalmas estet viditottam fel kepeik nezegetesevel. (es azota is azon rohogok hogy a magyar adohatosagnak/allashirdetoknek jogaban all rakeresni az egyenekre es az alapjan itelkezni!) Aztan jott a Facebook is, ezt mar egy londoni ismeros javasolta. Ez nalam angolul megy, de az oszintet megvallva korulbelul 2 hete mondtak el hogy most mar letezik magyarul is, fejlodik a Fb! Hamar rajottem hogy itt teljesen mas szabalyok uralkodnak mint a magyar oldalon, egyreszt itt szabalyozhatom hogy vadidegenek milyen infokat latnak rolam, masreszt sokkal kulturaltabb az egesz, nem kell a nagymama szomszedjanak unokajanak a baratjanak a kiskutyajanak (!) bejeloleset is elfogadni csupan illembol, masreszt pedig munkatarsakat soha, semmilyen korulmenyek kozott nem jelolunk be, illetve nem fogadunk el ismerosnek! Folyamatosan keringenek a sztorik (screenshotokkal bizonyitva) hogy dolgozo felirja az uzenofalra hogy who-hooo, munkahelyen azt mondtam beteg vagyok, irany a strand! Mire a fonok masnap rakerdez hogy hogy vagy? Jobban, koszonom. Milyen volt a strand? - nem mintha en annyit jelentenek beteget strandramenetel miatt, de azt hiszem a lenyeg egyertelmu. Csatoltan talaltok egy kepet az altalanos Facebook hasznalokrol (katt a nagyitashoz, es jobb also sarokban zoom), gyorsan kifejtem magyarul is a fobb pontokat: 1. A Jatekos: aki mindig, minden jatekra beregisztral es uzenofalat elarasztjak az azzal kapcsolatos 'hirek' 2. A Rendezvenyszervezo: aki mindig, mindenkit meghiv minden apro-csepro indokbol rendezett esemenyre, meg akkor is ha az illetot nem is ismeri. 3. A Marketinges: aki mindenfele honlapot ajanl a figyelmedbe, es biztat, hogy regisztralj be, iratkozz fel, vagy csak ugy siman, tedd be a kedvenceid koze! 4. A Fenykepcimkezo: aki akkuratusan az osszes fotojanak osszes arcat parositja egy nevvel, meg akkor is ha csak egy konyok latszik belole. Nincs menekves, nincs bujkalas! 5. A Koveto: mikor vegre elfogadtak jeloleset, onnantol kezdve folyamatosan korbeugral, kommenteli a kepeidet, bejegyzeseidet, hozzaszolasaidat, egyszoval egy visszhang (ilyennel meg
nem talalkoztam szerencsere). Ide sorolnam azokat is, akik Minden letezo oldalra
beregisztralnak, es ot-hat helyen is probaljak osszegyujteni ugyanazokat az embereket ismerosnek. 6. A Kviz imado: ezt nem kell leforditani 7. A Passziv Agresszor: 'nem mondhatom el senkinek, elmondom hat mindenkinek'... vagyis, de, elmondhatna az illetonek, csak ahhoz nincs batorsaga... 8. Az Ujszulott Profil: aki beallitja a kisbabaja kepet profilkepnek, majd nyugodtan felnott tartalommal irogat az uzenofalra. Ki akar latni egy bebit egy kepen melleirva hogy 'a jo budos k***a anyjat a metrosoknak a ki*****tt hosszu keses miatt, dogoljenek meg!' erted, ugye? 9. A Szuromentes: aki gondolkodas nelkul mindent megoszt mindenkivel Vegul az en szemelyes kedvenceim - kepektol megkimellek: 10. Izmos Jani: aki ugy erzi hogy a bicepszet, hasizmat feltetlen meg kell mutatni. Hurra, jol nez ki! De miert kell 15 kulonbozo beallitasbol nezegetni 11. Szerelmem es En: Valljuk be, mindannyiunknak vannak puszis-smacis-olelgetos-olyancukikvagyunkos kepei. A kulcsszo a 'mertekkel' 12. En: En, En, En, En, En, En! En es a kutyam, En es az uj kabatom, En es a baratnom hazanak a garazsa, En es az uj frizuram felulnezetbol, En es a tollam, En es... aarghh!!! 13. Mellesleg Mari: juuuj, ezt a kepet meg kell osztanom. Ah, ezen is olyan jol nezek ki! Huh, ezt is felteszem, kifejezetten szekszi (esetekben szeksy/szekszy/seksy/sexy/szexy) vagyok. Na, ezt felteszem, mert az osszes volt pasim majd rajon hogy mit veszitettek. Ajje! Ez is mehet! Eredmeny: Egy profilkepsorozat kokettalo poziturakrol, majdnem kivillano mellbimbokrol, kepsorozat a 'beterdelek es mutatom az elkepesztoen mely dekoltazsomat'. Akkor szakadok szet a nevetestol amikor Mellesleg Mari ismerosei kozott megtalalni az ovonoket, tanarokat (rosszabb esetben a gyerekeinek tanarait), anyukajanak kollegait, de meg a ferjenek munkatarsait is. +1: Az Utazo: ahany kepe, annyi orszag, annyi varos, annyi helyszin. Ez azert +1, mert ez nem tukrozi az en velemenyemet. Vagy azert mert en is felteszem a fotokat hogy merre jartam. Mert buszke vagyok hogy eljutottam oda. Mert konnyebb feltenni oda, mint egyesevel szetbombazni az ismerosok emailcimet. Szerintem akinek ezzel problemaja van, az csak egyszeruen irigy. En azt uzenem mindenkinek aki szeret utazasos kepeket feltenni hogy hajra, jojjenek csak azok a kepek, utazzatok, utazzatok, UTAZZATOK!!! Te hogy vagy ezzel? Mi az ami teged annyira bosszant az ismeroseid szocialis halozat hasznalataban?

2 megjegyzés:

superhappyjohi írta...

par hete en is jot rohogtem ezen az illusztracion! :) kedvencem a koveto! szerintem az a legvicessebb! :D

Chipmunk-19 írta...

A kedvencem az "ő és én", "Vele" stb, a bébiprofil kép, ettől kifejezetten hánynom kell - de bevallom őszintén 2 és fél év után létrehoztam egy eseményt és a Láb Blogomnak csináltam egy rajongói oldalt :-) Tesztelem, hogyan lehet az offline és online világot összeilleszteni :-)