2010. június 27., vasárnap

World Cup, Hazamenetel es a Papa

Ahh, eljen a World Cup! A lakas immaron harmadik hete zug a vuvuzelak idegesito hangjatol es lassan aggodni kezdek hogy a teve elvesziti a zolden kivul a tobbi szinet. Nagyon nem tortenik velunk semmi, keszulunk haza es mar most fogom a fejemet hogy pihenesre megint nem sok ido lesz. Azt hiszem ezt el kell fogadnom hogy a hazalatogatasok egyaltalan nem a nyugalomrol szolnak, mindig van valami ami miatt rohangaszni kell, nem is beszelve arrol hogy azert szeretnenk talalkozni, beszelgetni is az otthoniakkal (tobb mint fel eve nem voltunk otthon). Akivel lehet, elore lebeszelem hogy mit hogyan es mikor, de hihetetlen hogy egy het mennyire keves hogy mindenre jusson elegseges ido! Viszont ami elkeserit hogy Papat tegnap delelott elutotte egy Opel Combo vezetoje. Szerencse a szerencsetlensegben hogy az utkozes mar akkor tortent amikor eppen megallt az auto, es hogy csak a jobb lab torott el (de az mint a ropi), es semmi egyeb serules nem tortent. Szamomra hihetetlen, hogy egy 40-45el autozo hogyan nezhet el egy enyhe ivu kanyart a visszapillantoba pillantas miatt, hogyan huzhat 10 meteres feknyomot es uthet el egy gyalogost, aki a jardan setal. Akarki is volt, nem erdekel hogy buntudatoddal kuszkodve bementel a korhazba erdeklodni utana. Nem erdekel hogy a jogositvanyodat ezentul csak konyvjelzonek hasznalhatod. Gondolom fontosabb volt telefonalni vagy hasonlo, de az a szerencsed hogy ezt mar senki sem tudja bebizonyitani. Tiz nap korhaz utan hazamehet ugyan (vagy amikor a mutott labra mar lehet gipszet tenni), de a rehabilitacio meg sokkal hosszabb es fajdalmasabb lesz. A furdoszoba meg mindig a regi megszokott panelos kaddal rendelkezik, de nincs kialakitva kapaszkodokkal es egyeb konnyito dolgokkal. Jo volna ezeket felszerelni (sot lehet hogy egy zuhanytalca jobb is lenne), de inkabb nem mennek bele a reszletekbe hogy ezen munkak elvegeztetesere miert nincs lehetoseg. A furdon tulmenoen meg szeretnem megjegyezni hogy a panelhazakat nagyon okos (=idiota) emberek ugy terveztek hogy a lifthez is minimum 6-8 lepcsofok vezessen fel. Ez nem csak a babakocsisoknak, kerekesszekeseknek, de a kulonbozo baleseteket elszenvedetteknek is nehezsegeket okoz. Itt megemlitenek egy 'vicces' veszpremi esetet. Nagyon buszken bejelentette a varos, hogy a kozponti, Kossuth utcai foposta ele kihelyeztek egy mozgasserultek altal is felerheto postaladat. Khm. A Kossuth utcat csak lepcsok megmaszasaval tudod megkozeliteni, vagy egy olyan meredek domb megmaszasaval hogy az meg egy egeszseges embernek is neha nehezsegeket okoz, nemhogy egy mozgasserultnek...

4 megjegyzés:

superhappyjohi írta...

Szia Muci! Nagyon sajnalom ami papaddal tortent! Remelem, hamar felepul! Ismeros a helyzet, nekem is mindig ugyanez a dilemmam, amikor egy hetre megyunk haza, annyira intenziv aza het, hogy utana mindig kivehetnek meg egy het szabadsagot! :O :D De hat ez van es ilyen a csalad! baratokra meg mar csak a legjobbakra jut ido... mikor mentek! Jo keszulodest es oromteli varakozast!
Kinek szurkoltok a vb-n? Anglia? hat a tegnbapi meccs nagy volt, en nemeteknek, de megadtam volna a2. golt! Szoval 4:2! Tovabbi jo szurkolast! :) Puszi!

Ági írta...

Mielőbbi gyógyulást a Papádnak!

málna írta...

Jobbulást és gyors felépülést a Papádnak!

Speedbird írta...

Jobbulást a papádnak!