2012. március 15., csütörtök

Március 15

  • Amikor teli torokból, de monotonul szavalják iskolások a Szózatot, és Petőfiék 12 pontját (a szomorú hangzású Himnuszunk előtt)
  • Amikor a néptáncosokról kiderül, mivel is foglalkoznak Augusztus 20-a után (mert a néptánc az évente csak három, négy alkalommal élvezi a reflektorfényt)
  • Amikor az Index zsurnalisztái felébresztik a londoni lakókat hogy tudják-e ki az a Lajos Kossuth majd rossz képet tesznek be cikk alá, és elfelejtik kitakarni a rendszámot (de legalább az index riporterét kiutaztatték Engalandba, vagy egy itteni lány otthoni újságírói karriert indít cikkjével)
  • Amikor lengyeleket utaztatnak (ki tudja milyen pénzből) Budapestre hogy legyen ki hallgassa az ünnepséget.
Hogy micsoda?!

Ez az a bejegyzésem, ami valószínűleg évek múltán is felháborodással tölt. Nem lenne kinek végighallgatnia a sok felszínes üres közhelyeket amit Viktorék mesélnek ma, ezért behoznak vonatnyi lengyelt, hogy legyen aki csápoljon? Aki úgysem érti hogy mivel tömik a fejét? Ki fizetett a sok építőmunkásnak látszó jobboldali 'nyaralónak'?
Gondolom titkos jelre majd beindul az OKLASKI (taps), a HURRA (hurrá) és természetesen egy-egy jól elhelyezett KOCHAM CIE, VIKTOR! is elhangzik majd, hogy aztán a nemzetközi média is megtanulja hogy a lengyelek bizony szeretik a magyar vezírt... Legutóbb hasonló jeleneteket a Balaton Retró kockáin láttam, habár akkor a 80-as években jártunk, és elviekben egy teljesen más politikai világban.

Elviekben....

1 megjegyzés:

orsi írta...

Megszégyenítik ezt az ünnepet. Egyébként is szerintem már kicsit szánalmas, hogy a magyar emberek milyen marha büszkén tudják viselni a kokárdát ilyenkor,és verik a mellüket, hogy ők mekkora magyarok, közbe meg nem állunk ki magunkért, újra és újra hagyjuk, hogy hülyére vegyen az össze kormány. A politikusok, de a kisember is csak a múltból tud táplálkozni, ahelyett, hogy a jelennel is foglalkozna.