2012. február 13., hétfő

My Fitness Pal...

A huszonegyedik század egyik legjobb találmánya eddig.

Ha nincs iPhone, akkor is használható internetes iPoddal, vagy simán interneten számítógéppel, laptoppal. Az angolul valamelyest tudó fogynivágyó beiratkozik (ingyen), és betáplálja az adatait, magasság, súly, célsúly, stb. A beállítások után kezdődhet a naplózás: minden egyes evést be kell jegyezni. Magyar termék nem sok szerepel az amerikai listán, de ha olyan nasit veszünk, amin van kalóriatáblázat, nagyon egyszerűen el lehet menteni a saját kedvenceinket.

Kell egy digitális mérleg (2500 Ft-tól, lehetőleg 1-2 grammot tudjon mérni) a pontosság kedvéért, és a saját receptjeinket is bejegyezhetjük. A program javasolja hogy naponta hány kalóriát fogyaszthatunk, és az őszinte, becsületes fogyni vágyótól csak rendszeres odafigyelés szükséges.

Működik. Hat hete csinálom, és működik. Most már vannak 'fogyibarátaim' is, akikkel eszmét cserélünk napközben, és gratulálhatunk egymás aktuális súlyvesztéséhez, vagy éppen inspirációt meríthetünk a barátunk diétás naplójából. Az okosok szerint ha barátunk van a My Fitness Pal oldalon, akár 3X könnyebben szabadulhatunk meg a szükségtelen kilóinktól.

A héten kipróbáltam ezt a recept dolgot, a mérlegre mindent rátettem mielőtt az edénybe került volna. Azóta nagy barátom a kuszkusz (= aprócska tarhonya), viszonylag nagy adagot lehet enni belőle bűntudat nélkül. Kicsit macerás a méricskélés, de jó dolog hogy a barátok naptárjából át lehet másolni, úgyhogy ha megvan a fogyikör, akkor egyszerűsödik az egész. Plusz, tegye fel a kezét aki egy adott hónapban 15-nél több félét főz! (Gasztromókusok tegyék le...)

Legnagyobb bánatomra az őskedvencek, mint tésztapizzarizskenyér ősellenségekké váltak, de azt hiszem mostanra sikerült bizonyos mederbe szorítani, és néha belefér ez-az.

Egy tipp annak aki ezek után belekezd: az első egy hetet ne vedd komolyan. Egyél úgy mint eddig, és a hét végére már tisztán látod magad előtt hogy hol rontod el a diétádat. Fedezd fel, hogy sétálni jó, és ha naponta 15 percet sétálsz a megszokott mozgáson (pl munkábajárás) felül, már azzal mennyit segítesz magadon. Az egésznek a mottója lehetne Gazdálkodj Okosan, mert néha nagyon be kell osztani az aznapi keretet, főleg, ha már kora reggel egy langyos, illatos, porcukros, duci marcipános croissant fogad...

7 megjegyzés:

superhappyjohi írta...

Nagy valoszinuseggel a kaloriaszamlalasra alapszik, szoval egy jo ideig mukodik ... :) csak ha ujra kedved tamadna croissant nassolgatni akkor nehezebb lesz... viszont a tarsasag motival es a naplovezetes is nagyon hatasos... arra figyelj, hogy ne a megvonason legyen a hangsuly, hanem azon, hogy mit adsz hozza az etrendedhez (pl. sok sok zoldseg), ami igazan taplal es nem mu kaja. Nagyon jo glutenmentes szenhidrat alternativa pl. a quinoa! Tovabbi sok sikert! :)

MuciFoci írta...

Igazad van Johi! Sokkal tobb zoldseget eszem, es ez latszik a boromon, sot a kormeimen is.

Ettem mar criossantot, de olyankor nagyon odafigyelek az ebedre meg a vacsorara. Szoval belefer, de tenyleg resen kell lenni mert sok helyen a kaloriak nagyon ravaszul elbujnak!

Igen, a fitnesspal a kaloriakat szamolja, de nem hazudik, mert nem allitja hogy mozgas nelkul alomsuly erheto el. Az olyan enni imado lelkeknek mint en, nagyon jol mukodik! :) Quinoa-t kiprobalom, eddig csak salataban ettem, de majd megnezem hogyan lehetne meleg etelnel is bevetni.

Norika írta...

És a fő kérdés, 6 hét alatt mi az eredmény? :)

MuciFoci írta...

Eddig -2.7 kg. Lassan, de biztosan haladok! (ide most kellene egy olyan napszemuveges smiley...)

Norika írta...

Szuper!!

Regisztráltam, nagyon hasznos kis oldal ez tényleg, tök jóó. :D
Majd ha már rájöttem hogy megy majd megkereslek fogyicimbinek. :)

MuciFoci írta...

Mindenkeppen! Amugy annyira nem nehez, a nevet gondolom kitalalod... :D

Norika írta...

Akkor már kereslek is. :D