2011. július 29., péntek

Színes Hírek Londonból - Vegyesen

Annyi minden történik az uborkaszezon közepén, hogy azt sem tudom, mit fejtsek ki igazán.  Úgy döntöttem, hogy semmit, de ha valamire igényetek van, akkor jelezzétek, és boldogan kifejtem hosszabban is:

Leárazások: Lassan véget érnek a 2011-es nyári leárazások. Már csak az igazán szerencsések találnak használható ruhát, az üzletek FINAL SALE sarkai rosszabbul néznek ki mint egy turkáló bálabontáskor. A boltokból ürülnek ki a pántos felsők és lenge szoknyák (amik egy olyan nyár kellékei, ami itt nincs), és a vállfákon megjelentek az idei ősz színeiben pompázó pulóverek és kabátok. 

Én azt hittem be sem zárt a Selfridges Karácsonyi osztálya
Indul a Karácsony: A Harrods és Selfridges (presztízs) üzletek 150 nappal karácsony előtt megnyitották az ünnepi részlegeket. A cinikusok legnagyobb döbbenetére a Selfridges a nyitás napján 2000 darab díszt adott el. Ez nem azért van, mert az angolok ennyire karácsony-őrültek lennének. A két említett üzlet azzal indokolta a döntését, a muszlim hívők bár nem ünneplik Jézus születését, de a vallásuk szerinti legnagyobb ünnep idején szeretik a házukat karácsonyi díszekkel ékesíteni. Azt nem tudom hogy ebből mi igaz, de a ramadám hamarosan kezdődik, és a két bolt egyáltalán nem akarja, hogy (tehetős) vásárlói üveggömbök nélkül maradjanak. Ha nem lenne elég a Harrods és a Selfridges fantasztikus kínálata, akkor a karácsonyi dekorra vágyok ugorjanak be az ország több pontján található Karácsonyi Boltba (The Christmas Shop). A láncolat egész évben nyitva tart, így az ide érkező turistának sosem kell lemondania a londoni karácsonyfadíszekről! Ha valaki a Harrods felé jár, az feltétlenül ugorjon be egy Karácsonyi Fagyira. Tizenkét íz közül lehet választani, például: tojáslikőr, forraltbor, aszalt gyümölcsös pite (mince pie)... és kelbimbó.


London Olimpia 2012 - már a reggelim is készül... (nem én rendeztem így a kanálba!)
Visszaszámolunk - London Olimpia 2012: ó igen!!! Most már tényleg visszaszámolunk! Az újságok már egy hete állítják hogy egy év múlva kezdődik a banzáj, de hivatalosan tegnap volt a 366. nap. Vagy ma...? Mindegy, a lényeg, hogy amíg az itt élőkre (beleértve engem is) pánik tör rá, ha eszébe jut a kifejezés: Olimpia idején dolgozni menni, addig a városvezetés szembogarai fontjellé alakultak, és látszadra kellemes zsibbadás van a testükben, miközben a speckó olimpiás szuvenírek elárasztják a piacot. Gumicukortól kezdve alsógatyán át a limitált szériás (? - nem minden limitált szériás az olimpiai szuvenírek között?) angol zászlós taxi formájú porfogó levélnehezékig minden van. Ja igen, a polgármesterünk, Boris Johnson javasolta, hogy aki az olimpia idején van olyan bunkó hogy olimpia nézés helyett dolgozik, az menjen gyalog, hogy ne foglaljon feleslegesen helyet a szardíniával tömött metrókon/buszokon/vonatokon. Az utakat lezárják, hogy a sportolók és a VIP-k gyorsabban érjenek ki az Olimpiai Faluba (ami még mindig nincs kész, de a görögök óta tudjuk, hogy kész lesz amikorra kell). Egyúttal felkért mindenkit a városvezetés, hogy ne meneküljünk el Londonból a rendezvény idejére. Pedig én menekülnék boldogan, de nem jár annyi szabadság, hogy menekülhessek. Azt is hozzátenném, hogy a William és Kate esküvőjére a repjegyek majdnem megháromszorozódtak (teljesen mindegy hogy az miatt jöttél vagy mentél volna el). Csak halvány elképzeléseim vannak a jövő nyári jegyeket illetően. Hozzátenném, amennyiben a MOB olvassa a blogomat, jelzem, hogy szívesen segítek a sportolók londoni kalauzolásában, zászlóvivésben, integetésben, stb.

Egy falat Olimpia Wenlock és Mandeville - nagyon finom gumicukor!

Királyi esküvő: az elhivatott turisták október elejéig megnézhetik azt a  ruhát, amit Cambridge Hercegnője viselt Április 29-én. A menyasszonyi ruha az évente pár hónapra nyilvánosság előtt megnyitott Buckingham Palotában tekinthető meg. A sorok egyelőre kígyóznak, de pár héten belül szerintem csillapodik majd a tömeg, és a körülbelül 5500 forintos belépőjegyet megváltók nyugodtan szemlélhetik az esküvői buli színterét, és elképzelhetik, ahogy a fiatal William és Harry csúszkálgatott a fekete-fehér járólapon, miközben a nagyi puffog, hogy megint políroztathatja a korlátot (egészen biztos vagyok benne hogy volt ilyen eset, kellett lennie!).


Canongate Kirk Templom, Edinburgh
'Királyi' esküvő: William és Harry unokatesója (Charles húgának második gyereke, a Királynő második unokája), Zara Phillips holnap férjhez megy. Az elismert lovaglónő (ugye így hívják azokat a nőket akik hivatásosan lovagolnak?) és rögbis vőlegénye, Mike Tindall szűk családi körben mondják ki az igent. A szertartás helyszíne a világoskék padokkal ellátott Canongate Kirk templom Edinburgh-ban. A pletykák szerint Zara anyukája megjegyezte Mike-nak, hogy az orrát egyenesítse ki az esküvő előtt, és Chelsy (Harry számomra felettébb unszimpatikus barátnője) nem megy az esküvőre. A királyi szó azért van idézőjelben a címben, mert Anne hercegnő a gyerekei születésekor visszautasította az azoknak járó titulusokat. Tehát Zara és Peter bár királyi rokonokkal rendelkeznek, ők maguk nem számítanak annak.

3 megjegyzés:

orsi írta...

Ez tök jó írás volt, minden téma érdekes :D Olimpiára kíváncsi vagyok! Menjetek és nézzétek meg majd, hogy veri tönkre a világot a magyar kajakos lány csapat! :)

kovtama írta...

Csatlakozom az előttem szólóhoz, nekem is nagyon tetszett.:) Az olimpiáért irigyellek, minden nyűgjével együtt biztosan hihetetlen hangulat lesz majd.:)
A karácsonyi hangulat nagyon durva, legalább is nekem. Itt is már sokszor októberben kirakják a télapót, meg a szaloncukrot meg minden szart és mire eljön az ünnep már nincs is ünnepi hangulata az embernek. Régebben legalább megvárták a novembert.

Sweety írta...

Nekem csak eztán jön a nyár (remélhetőleg), így a Karáncsony egyelőre nem hoz lázba..Fura lehet ez a nagy dömping a boltokban..kíváncsi vagyok itthon mikor jelennek meg az első ilyen holmik..felénk egyelőre csak esküvőre keresnek karácsonyi égősorokat.