2011. január 28., péntek

Moziban Voltunk...

... és megnéztük 'A Király Beszéde' filmet.

Nem akarok filmkritikus lenni, de elég ritkán látok olyan filmet ami a moziból kijövetel után is elgondolkodtat. Ez egy ilyen film, mindenkinek nagyon ajánlom!


A magyar plakát

A történet lényege, hogy King George VI hogyan kerül trónra, és miképp birkózik meg a dadogás okozta problémákkal. Rengeteg 'orvos' próbál segíteni rajta, de végül a felesége találja meg azt 'beszéd tereapeautát', aki végre fejleszteni tudja York Hercegének beszédét. Komolyan mondom, együtt izzadtam a Herceggel/Királlyal egy-egy rosszulsikerült beszéde alatt, de zavarba ejtő nyilvános szereplés ide, világhábprú kitörése oda, mégis számtalan humoros jelenet van.

Tetszett hogy bepillantást nyerhettünk a királyi család személyes történetébe, és sokszor elképzeltem hogy vajon mit szólhat a mostani Királynő, amikor nézi ezt a filmet? Ő is megjelenik a filmben bájos kislányként. Vajon mondta-e a Philipnek a film nézése alatt, hogy 'Oh Philip, mindig is szerettem a lovakat' vagy hogy 'Igazán figyelemre méltó, ahogy a  nagybátyámat ábrázolják'...

Az is tetszett, hogy rengeteg helyszínt, palotát, környéket felismertem a filmben. Azért szeretnék megnyugtatni mindenkit hogy ennyire nem ködös London. Vagy annyira  beépült a város hogy már nincs ilyen gomolygó köd - vagy csak a nagy rohangászásban sosem szentelek elég figyelmet a közvetlen környezetemnek. (Azért amikor November végén eltévedtem a Hyde Parkban mert köd volt, akkor megijedtem, na)



Az amerikai plakát
Jó volt látni (vagy csak jól ábrázolták...) hogy igenis létezik családi szeretet királyi körökben is és nagyon tetszett hogy Bertie (VI György) és Lionel (a beszéd specialista) halálukig jó barátságban maradtak.

Idézetek:
VIII Edward: - Ne haragudj, de rettentően elfoglalt voltam.
VI György: - Mégis mivel?!
VIII Edward: - Királykodással...


Szuper színészi alakítások, nagyon jó képbeállítások, sztori ami leköti a figyelmet az utolsó percig... Remélem besöprik majd az Oscar díjakat!

Mozira fel, mindenki nézze meg!!!!

2 megjegyzés:

muzli írta...

Viccelsz? Colin a legkedvencebb kedvencem nagyjából azóta, hogy a Büszkeség és balítéletben egy szál ingben megfürdött a tóban. Nagyon-nagyon megérdemelné az Oscart, mondom ezt úgy, hogy ezt a filmet még nem láttam, de kötelező jelleggel meg kell néznem. :o)

MuciFoci írta...

Hat igen, azota mar eltelt egy par ev (es egy verekedes Daniel Cleaverrel a szokokutban...), de Colin most abszolut kitesz magaert szineszkent. Elkepesztoen jol jatszik es kivancsi vagyok hogy mi lesz a velemenyed a magyar szinkronrol! Kivancsi vagyok hogy a magyar szinkronszinesz at tudja-e adni ugyanezt a szenvedest ami az angol verzioban tokeletesen atjon.