2010. november 4., csütörtök

Gyűjtünk, Gyűjtünk, Gyűjtögetünk... VI

Lassan eljutok arra a pontra hogy fellélegzek amikor a szállítmány elindul. Kezd nehéz lenni össze ko-ordinálni az abszolút last minute (second?) felajánlásokat és már volt akinek azt kellett mondaom hogy 'köszönöm, de nem, köszönöm'...

Közben írtam a helyi újságnak hogy elegem van abból hogy minden második hozzászóló azt duruzsolja hogy ki, hol, mikor, hogyan és mit nyúl le az egyáltalán nem neki szánt adományokból és hasonlók. Úgy érzem, az újságok is felelősek abban hogy nincsen bizalom az adakozás iránt, legalábbis a mostani helyzetben. Bár vannak fotók a művházakban felpúpozott ruhákról, ásványvizekről, engem mégis az érdekel hogy az adományok honnan és hogyan jutnak el az adományozotthoz.

Gondolok itt arra, hogy például Győrben bepakolják az autóba, Devecserben pedig kiveszik. Kezek pakolják ide-oda, végül egy megjegyzés hogy a 15 kiló ruhát 4 családnak osztották el. Nem kell minden egyes adományról beszámolni, de egy-két cikk biztosan megtenné a hatását.

Szerintem ez jót tenne azoknak, akik még nem adtak, mert megerősödne bennük a bizalom, és talán ők is adakozóvá válnak. Az adakozóban megerősödik a jó érzés és büszkén vághat vissza a cinikusoknak.

Helyi újságot egyelőre érdekli a hír, úgyhogy meglátjuk mi lesz ebből.

Nincsenek megjegyzések: